Wachttijden

Hieronder vindt u een overzicht van de wachttijden per vestiging in weken. Of u binnen de Specialistische Geestelijke Gezondheidszorg (SGGZ) of de Generalistische Basis Geestelijke Gezondheidszorg behandeld wordt, is afhankelijk van uw hulpvraag. Als de huisarts u verwijst, vindt u op de verwijzing of u naar de SGGZ of GBGGZ verwezen wordt. U kunt dit ook bij uw huisarts navragen.

let op: de wachttijden zijn een gemiddelde en kunnen dus afwijken van de daadwerkelijke wachttijd. Om het zeker te weten kunt u het beste contact opnemen met de betreffende locatie

Kijk hier naar de wachttijden:

Wachttijden Kind&Jeugd PDF icon wachttijden2017maartkj.pdf

Wachttijden Volwassenenzorg & Ouderenzorg PDF icon wachttijden2017maartvwz.pdf
 

SGGZ of GBGGZ ?

Uw hulpvraag wordt, afhankelijk van de ernst en complexiteit, bij Virenze ingedeeld binnen de Generalistische Basis Geestelijke Gezondheidszorg (GBGGZ) of de Specialistische Geestelijke Gezondheidszorg (SGGZ). Binnen de GBGGZ worden milde tot matig ernstige psychische klachten gerekend, de voormalige eerstelijnszorg. Denk hierbij aan relatieproblematieken, eetstoornissen en gedragsstoornissen. De SGGZ biedt zorg voor complexe en langdurende hulpvragen.

Verzekering

Virenze biedt zorg vanuit de zorgverzekeringswet en vanuit de Wet Jeugd GGZ. Afhankelijk van uw zorgvraag kunt u gebruik maken van zorg binnen de Generalistische Basis GGZ of binnen de Specialistische GGZ. Voor volwassenen vanaf 18 jaar geldt dat zowel behandeling in de Generalistische Basis GGZ als in de Specialistische GGZ ten koste gaat van het wettelijk vastgestelde eigen risico. 

Kinderen en jeugdigen vallen sinds 1 januari 2015 onder de nieuwe Wet Jeugd GGZ. Psychische en psychiatrische zorg voor hen valt niet meer onder de basisverzekeringen, maar wel in enkele aanvullende verzekeringen. Voor meer informatie over vergoeding kunt u contact opnemen met het secretariaat van uw Virenze-vestiging en raadpleeg uw verzekeraar. 

 

Ervaringen met Virenze

“Ik kijk anders tegen mensen aan en voel dat ik makkelijker communiceer.”
“Na een intensieve training houd ik nu zelfs tijd over!”

Zoek uw vestiging

Met 30 vestigingen in het hele land vind je snel een lokatie in jouw omgeving.