Historische Wachttijden

Hieronder vindt u een overzicht van de historische wachttijden per vestiging in weken. 

let op: de wachttijden zijn een historisch gemiddelde en wijken dus af van de actuele wachttijd. Kijk bij de betreffende vestiging voor de actuele wachttijden of neem contact op met de locatie. 
 

PDF icon Bekijk hier de Historische Wachttijden Kind & Jeugd

PDF icon Bekijk hier de Historische Wachttijden Volwassenzorg & Ouderenzorg
 

SGGZ of GBGGZ ?

Uw hulpvraag wordt, afhankelijk van de ernst en complexiteit, bij Virenze ingedeeld binnen de Generalistische Basis Geestelijke Gezondheidszorg (GBGGZ) of de Specialistische Geestelijke Gezondheidszorg (SGGZ). Binnen de GBGGZ worden milde tot matig ernstige psychische klachten gerekend, de voormalige eerstelijnszorg. Denk hierbij aan relatieproblematieken, eetstoornissen en gedragsstoornissen. De SGGZ biedt zorg voor complexe en langdurende hulpvragen.

Verzekering

Virenze biedt zorg vanuit de zorgverzekeringswet en vanuit de Wet Jeugd GGZ. Afhankelijk van uw zorgvraag kunt u gebruik maken van zorg binnen de Generalistische Basis GGZ of binnen de Specialistische GGZ. Voor volwassenen vanaf 18 jaar geldt dat zowel behandeling in de Generalistische Basis GGZ als in de Specialistische GGZ ten koste gaat van het wettelijk vastgestelde eigen risico. 

Kinderen en jeugdigen vallen sinds 1 januari 2015 onder de nieuwe Wet Jeugd GGZ. Psychische en psychiatrische zorg voor hen valt niet meer onder de basisverzekeringen, maar wel in enkele aanvullende verzekeringen. Voor meer informatie over vergoeding kunt u contact opnemen met het secretariaat van uw Virenze-vestiging en raadpleeg uw verzekeraar. 

 

Zoek uw vestiging

Met 30 vestigingen in het hele land vind je snel een lokatie in jouw omgeving.