Stemmingsstoornis

Virenze heeft voor alle vestigingen met alle Nederlandse zorgverzekeraars een contract voor Volwassenzorg

Een depressie is iets anders dan ‘een dipje’. Iedereen heeft wel eens een dip, een korte periode van somberheid of verdriet. Een depressie duurt minimaal enkele weken en bestaat uit een aantal van de volgende verschijnselen: somberheid, minder plezier en zin in leuke activiteiten, een veranderde eetlust, slaapproblemen, vermoeidheid, gevoelens van waardeloosheid, schuldgevoelens, innerlijke onrust, vertraagdheid in het denken en doen, nadenkproblemen en gedachten aan de dood. De verschijnselen verschillen per persoon in hoeveelheid, ernst en duur.

Een depressie ontstaat door een combinatie van biologische, sociale en psychische factoren. Onder de biologische factoren vallen erfelijkheid, hormonen, alcohol, drugs en lichamelijke aandoeningen. Sociale factoren zijn belastende gebeurtenissen in het sociale leven, zoals een relatiebreuk en het verlies van werk. Onder psychische factoren vallen persoonlijke eigenschappen, zoals weinig zelfvertrouwen, perfectionisme en niet goed voor jezelf op kunnen komen.

Feiten en cijfers depressie

Een depressie is een veelvoorkomende psychische ziekte. Op elk willekeurig moment hebben er ongeveer 750.000 Nederlanders een depressie. Het is belangrijk om tijdig hulp te zoeken als u last heeft van een depressie. Vroeg ingrijpen, leidt over het algemeen tot sneller en beter herstel.

Wat biedt Virenze?

U kunt bij Virenze met depressieve klachten terecht voor:

Behandeling via internet?

Indien u dat wenst, kunnen al deze behandelingen (deels) via internet verlopen. Zo kan u naast de gesprekken ook contact houden met uw behandelaar via e-mail en krijgt u lees- en schrijfopdrachten aangeboden met persoonlijke feedback van uw behandelaar.

Links naar andere websites

Ervaringen met Virenze

“Ik kijk anders tegen mensen aan en voel dat ik makkelijker communiceer.”
“Na een intensieve training houd ik nu zelfs tijd over!”

Zoek uw vestiging

Met 30 vestigingen in het hele land vind je snel een lokatie in jouw omgeving.