Tilburg

Kind & Jeugd

Welkom bij Virenze Tilburg

Ons kind- en jeugdteam bestaat uit een kinderpsychiater, een GZ-psycholoog, een orthopedagoog, een basispsycholoog, een contextueel hulpverlener en twee secretaresses. Het kind- en jeugdteam richt zich op de diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren tot 25 jaar met een vermoeden van kinderpsychiatrische problematiek, stemmingsklachten, angstklachten, concentratieproblemen, ontwikkelingsproblemen, psychosociale problemen en/of gedragsproblemen.

Binnen ons team is het uitgangspunt dat we systeemgericht werken. Bij de zorg worden zowel het kind/ de jongere als ook zijn sociale context betrokken, zoals het gezin of de verzorgers, de familie en de school. We zoeken daarnaast actief de samenwerking met andere instanties op. Er wordt bij het kind- en jeugdteam van Virenze Tilburg zowel gewerkt vanuit de Generalistische Basiszorg (GBGGZ) als vanuit de Gespecialiseerde GGZ (SGGZ). 

Let op: Het is verplicht om u te kunnen legitimeren in de zorg, ook bij kinderen jonger dan 14 jaar. Daarover vindt u hier meer informatie.

Aanmelden

 • per telefoon: 013-5336606
Virenze Tilburg is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00u en telefonisch het beste bereikbaar tussen 9.00-13.00u. Om uw aanmelding in behandeling te kunnen nemen, is het van belang dat u in het bezit bent van een verwijsbrief van een (huis)arts of Bureau Jeugdzorg. Na ontvangst van de aanmelding zal er telefonisch contact met u worden opgenomen voor een screeningsgesprek, waarin met u gekeken wordt of Virenze voor u passende hulp kan bieden.

Wanneer het traject vervolgd wordt, wordt u uitgenodigd voor een eerste gesprek. In dit gesprek inventariseren we samen met u en uw zoon of dochter de hulpvraag en de zorgen die er zijn. Vaak volgen nog één of enkele gesprekken, waarin we samen met u aandacht besteden aan de voorgeschiedenis en de relevante omstandigheden rondom de problemen van uw kind en het gezin. Dan wordt bekeken wat er verder nodig is om u en uw kind te kunnen helpen. Dit kan inhouden dat er verder onderzoek wordt gedaan. Het kan echter ook inhouden dat er direct een behandeltraject wordt opgestart. Binnen de vestiging van Virenze Tilburg is tevens een GZ-psycholoog werkzaam die zich richt op de behandeling van diverse klachten bij volwassenen. Voor de aanmelding van volwassenen in Tilburg verwijzen wij u naar de gegevens van de vestiging in Breda.

Bereikbaarheid

In januari 2013 zijn we verhuisd van Berkel-Enschot naar het Korvelplein 175 in Tilburg. Onze vestiging aan het Korvelplein 175 is goed met het openbaar vervoer te bereiken.
 • Vanaf station Tilburg neemt u dan stadsbus 8 richting het Laar en stapt u uit bij de bushalte aan het Korvelplein. U kunt ook stadsbus 1 of 11 nemen (richting resp. St. Elisabethziekenhuis of Goirle) en uitstappen bij de halte Trouwlaan. Van daar uit is het nog zo’n 10 minuten lopen naar het Korvelplein. Wanneer u met de auto komt, neemt u vanaf de snelweg afslag Tilburg Centrum-West. U volgt dan Tilburg-Zuid en slaat linksaf bij de oude Goirleseweg (schuin tegenover het Willem II stadion). U kunt aan het Korvelplein gratis parkeren

Binnen het kind- en jeugdteam zijn er diverse mogelijkheden voor onderzoek en behandeling. Samen met u kijken we naar een passend aanbod voor uw hulpvraag. Er kunnen diagnostische middelen ingezet worden om tot een verheldering van uw zorgen of een antwoord op uw hulpvraag te komen.

Voorbeelden van onze diagnostiekmogelijkheden zijn:

 • kinderpsychiatrisch onderzoek
 • psychologisch, neuropsychologisch en sociaal-emotioneel onderzoek
 • gezinsonderzoek
 • schoolonderzoek of observatie in de klas
 • second opinion onderzoek

Voorbeelden van onze behandelmogelijkheden zijn:

 • psycho-educatie bij AD(H)D en autisme voor kind en/of ouders (groep en/of individueel)
 • groepsbehandeling voor het kind 
 • individuele therapie voor het kind, bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie of EMDR
 • medicamenteuze behandeling
 • systeemtherapie

Virenze streeft ernaar om zonder wachtlijst te werken op al haar vestigingen. Dat wil zeggen dat u een afspraak krijgt binnen een periode van max. 4 weken, tenzij hieronder anders vermeld.

let op: de wachttijden zijn variabel en kunnen dus afwijken van de daadwerkelijke wachttijd. Om het zeker te weten kunt u het beste contact opnemen met de betreffende locatie
 

Actuele Wachttijden

Zoek uw vestiging

Met 30 vestigingen in het hele land vind je snel een lokatie in jouw omgeving.