Tip: Neem je tijd om gezond te eten en te drinken

Eigenlijk weet iedereen wel dat gezonde en goede voeding van belang is om gezond te blijven. Gezonde voeding bevat in ieder geval voldoende voedingsstoffen, vitamines, mineralen en voedingsvezels. Wat vaak vergeten wordt, is dat het ook belangrijk is om voldoende tijd te besteden aan je voeding.

Gezond eten start met het tijdig plannen van je boodschappen. Zorg ervoor dat je een gevarieerde mix van voedingsstoffen in huis hebt en start steeds met producten die niet zo lang houdbaar zijn. Vergeet ook niet om ontbijt, lunch én tussendoortjes mee te rekenen voor de boodschappen.

Het is belangrijk om de tijd te nemen om te eten en te drinken. Als je eet of drinkt zonder erbij na te denken (bijvoorbeeld terwijl je tv kijkt of je e-mails leest), duurt het veel langer voor je een verzadigd gevoel hebt dan als je aandacht voor het eten en drinken hebt. Een goede tip om dit in de praktijk te brengen is door altijd aan tafel te eten, zonder de tv, boek of tijdschrift. Zet een muziekje op en probeer je aandacht te houden bij het eten en drinken, eet langzaam en probeer goed te proeven wat je eet.

Breda

Kind en jeugd
Volwassenen

Meer informatie binnenkort beschikbaar.

Extra locatie in Tilburg

 • Adres
  Medisch Centrum Beethoven
  Beethovenlaan 332-338, 5011 LN Tilburg (Noord)
   
 • Aanwezigheid:
  maa, din, don en vrijdag. 
  Op maandag wordt er ook ’s avonds gewerkt op deze locatie.
   
 • Aanmelden:
  Gelieve zich aan te melden via het online aanmeldformulier, kies voor de vestiging Breda en vermeld bij 'opmerkingen' dat u zich aanmeldt voor de locatie in Tilburg.
   
 • Behandelaanbod:
  Vanuit het Medisch Centrum Beethoven, waar tal van disciplines zijn gevestigd waaronder een tweetal huisartsenpraktijken, wordt hulp verleend aan volwassenen en ouderen. Het volledige aanbod wordt in samenwerking met het multidisciplinaire team in Breda aangeboden. Dit team Volwassenenzorg bestaat uit een psychiater, (GZ-)psychologen, psychotherapeuten, een klinisch psycholoog  en een verpleegkundig specialist GGZ. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de huisartsen uit het gezondheidscentrum en de wijk. Behandeling richt zich op zowel GB-GGZ als S-GGZ en er is een breed aanbod waaronder diagnostiek, medicamenteuze behandeling, cognitieve gedragstherapie en EMDR. 

  Voor meer informatie over ons behandelaanbod in Tilburg kunt u contact opnemen met het secretariaat in Breda.

Meer informatie binnenkort beschikbaar.

Virenze streeft ernaar om zonder wachtlijst te werken op al haar vestigingen. Dat wil zeggen dat u een afspraak krijgt binnen een periode van max. 4 weken, tenzij hieronder anders vermeld.

Voor het team 'kind & jeugd':

 • Generalistische Basis GGZ: --
 • Gespecialiseerde GGZ: geen wachtlijst

Voor het team 'volwassenenzorg':

 • Generalistische Basis GGZ: --
 • Gespecialiseerde GGZ: ca. 6 weken na aanmelding