Tip: Maak regelmatig tijd voor plezierige dingen

Iedereen heeft het wel eens druk. Druk met werken, gezin en sociale contacten. Als dit zo af en toe eens voorkomt hoeft dit helemaal geen probleem te zijn. Sommige mensen vinden het zelfs prettig om het druk te hebben!

Als je steeds het gevoel hebt dat je van alles móét, je voortdurend aanpast en je sociale leven een keurslijf geworden is, is het goed om eens naar de verdeling van jouw activiteiten te kijken. Er bestaat in principe twee soorten activiteiten of gebeurtenissen: activiteiten die vooral energie kosten (energievreters) en activiteiten die vooral energie opleveren (energiegevers).

Maak een lijst met plezierige activiteiten en zorg dat je regelmatig tijd maakt voor zo’n activiteit naast de drukte en het ritme van alledag.

Breda

Kind en jeugd
Volwassenen

Behandelingen

Deze informatie is binnenkort beschikbaar.

Informatie rond wachttijden

Virenze Breda heeft een wachtlijst. Dat wil zeggen dat u rekening moet houden met wachttijden die we als volgt inschatten:

Voor het team 'kind & jeugd':

  • eerste afspraak: ca. 2 weken na aanmelding
  • start behandeling: ca. 2 weken na eerste afspraak (*)

Voor het team 'volwassenenzorg':

  • eerste afspraak: ca. 6 weken na aanmelding
  • start behandeling: ca. 2 weken na eerste afspraak (*)

(*) in deze fase vindt het benodigde diagnostisch onderzoek plaats

Tijdens de eerste afspraak stelt de hulpverlener vast welke hulp het beste bij uw vraag past. Ook beoordeelt deze of er sprake is van spoed en welke voorafgaande onderzoeken nodig zijn. Vervolgens start -na de aangeduide wachttijd, waarin ook diagnostisch onderzoek kan gebeuren- de fase van behandeling.
 
Op basis van statistische gegevens worden de wachttijden globaal berekend voor alle vestigingen van Virenze. Bekijk hier een overzicht van de berekende historische wachttijden.