Aanmeldstop 2017 Zilveren Kruis (voormalig Achmea) verzekerden

04-10-2017

Geachte heer/mevrouw,

Met ingang van oktober dit jaar zijn er voor cliënten die bij Zilveren Kruis groep verzekerd zijn een aantal zaken veranderd. Bent u verzekerd bij Zilveren Kruis en behoeft u psychische zorg, dan is onderstaande informatie voor u van zeer groot belang.

Bent u binnen Zilveren Kruis groep verzekerd?

Dan kan Virenze u voor de rest van 2017 helaas geen zorg meer bieden binnen de Specialistische GGZ. Virenze werkt per zorgverzekeraar met een behandelbudget. Tot onze spijt staat het budget voor 2017 dat wij met Zilveren Kruis groep hebben vastgesteld ons niet toe nieuwe cliënten in behandeling te nemen. We kunnen wel nog zorg bieden binnen de Generalistische Basiszorg.

Wat kunt u nu doen?

Wij laten u niet zo maar in de steek. Daarom kunnen wij u twee alternatieve mogelijkheden bieden om de zorg te krijgen die u nodig heeft:

  1. U kunt contact opnemen met de zorgadviseur van Zilveren Kruis groep op het telefoonnummer: 071 – 364 02 80. Dit nummer kunt u bereiken op werkdagen van 8u tot 18u. Bij de zorgadviseur kunt u aangeven dat u niet meer in behandeling kunt komen bij Virenze vanwege het feit dat het budget bereikt is. De zorgadviseur zal dan samen met u bekijken wat de mogelijkheden zijn. Deze dienst is voor iedereen gratis en vrijblijvend. Uiteraard hebt u vanuit keuzevrijheid van uw behandeling recht om aan te geven waar uw voorkeur naar uit gaat.
  2. U kunt een verzoek indienen bij Virenze om op de wachtlijst geplaatst te worden voor het jaar 2018. Uw eigen risico zal dan echter pas in 2018 aangesproken worden in plaats van in 2017. Dit is een overweging die u zelf dient te maken.

Indien u ervoor kiest om op de wachtlijst geplaatst te worden voor het jaar 2018, verzoeken wij u om telefonisch of per e-mail contact met ons op te nemen, dan kunnen wij u op de wachtlijst plaatsen. U kunt hiervoor terecht bij de desbetreffende locatie van aanmelding via onze website www.virenze.nl.

Wij hopen u met deze informatie voldoende op de hoogte te hebben gesteld en wij bieden nogmaals onze excuses aan voor het ongemak dat deze regeling met zich meebrengt.

Met vriendelijke groet,

Virenze Bestuur

Ervaringen met Virenze

“Ik denk dat ik het alleen nooit had aangekund.”
“Gelukkig heb ik nu opnieuw controle over mijn eetbuien.”

Zoek uw vestiging

Met 30 vestigingen in het hele land vind je snel een lokatie in jouw omgeving.