Ik kijk anders tegen mensen aan en voel dat ik makkelijker communiceer.

Dave (26) is werkzaam in de IT en is in behandeling bij Virenze voor sociale angst.

Dave heeft op vrij vroege leeftijd door verscheidene omstandigheden geleerd om mensen te wantrouwen. Dit heeft ertoe geleid dat hij zich een hele periode ongelukkig voelde, wanneer hij het gevoel had dat een sociale situatie niet goed was verlopen. “Voorheen voelde ik mij snel gestresst en daarnaast had ik ook last van onzekere periodes. Ik had al weinig zelfvertrouwen, maar tijdens die onzekere periodes (die soms wel anderhalve week tot twee weken aanhielden) kon ik me écht rot voelen. Als ik na een treinreis thuis kwam, was ik opgelucht als ik weer binnen de vertrouwde muren van mijn eigen huis was…”

Misschien had ik wel sociale angst?

Dave was constant op zoek naar mogelijke oplossingen voor zijn problemen en ontdekte tijdens zijn zoektocht dat hij misschien wel last had van Sociale angst. “Ik zocht voortdurend naar hoe ik dingen anders kon benaderen en hoe ik me vertrouwder met mezelf, mijn omgeving en de rest van de wereld kon voelen. Via de informatie op de website van Virenze Internettherapie kwam ik erachter dat ik misschien wel last had van Sociale angst.” Dit inzicht zorgde ervoor dat Dave besloot om zich via de website aan te melden bij Virenze Internettherapie. Dave kreeg een persoonlijke behandelaar (een psycholoog) toegewezen en ontving de inlogcodes voor ‘Mijn Virenze’.

Ik kijk anders tegen mensen aan!

Na het invullen van de vragenlijsten en het intakegesprek kreeg ik toegang tot het behandeldeel bij 'Mijn Virenze'. Op deze website staan oefeningen die me helpen om steeds beter met mijn angsten om te gaan. Zo kon ik bijvoorbeeld een voorgelezen tekst over ontspanning downloaden. Met deze oefening heb ik geleerd hoe ik me beter kan ontspannen in spannende situaties. Mijn ervaringen met de verschillende oefeningen voer ik in op de website en mijn persoonlijke behandelaar geeft hier vervolgens feedback op. De oefeningen zijn eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen en bovendien geven ze mij perspectief wanneer ik niet lekker in mijn vel zit.” Dave is tevreden met zijn keuze om bij Virenze Internettherapie in behandeling te gaan. Hij is op de goede weg en weet nu welke handvatten hij kan grijpen als hij zich even iets minder voelt. “Ik ben blij dat ik voor de behandeling van Virenze Internettherapie heb gekozen. Ik voel me lekkerder en ik zit beter in mijn vel. De periodes waarin ik minder zelfvertrouwen heb komen minder frequent voor en zijn ook minder hevig geworden. Ik kijk anders tegen mensen aan en voel dat ik makkelijker communiceer met anderen.”

Ervaringen met Virenze

“Het persoonlijke contact met mijn coach vind ik erg stimulerend.”
“Éen ding ontbrak waardoor ik me nog steeds geen gelukkige vrouw voelde…”

Zoek uw vestiging

Met 30 vestigingen in het hele land vind je snel een lokatie in jouw omgeving.