Het persoonlijke contact met mijn coach vind ik erg stimulerend.

Nora (36) is een alleenstaande, jonge carrièrevrouw met een dochtertje van vijf jaar. Ze neemt deel aan het programma "Stoppen of minderen met alcohol"

“Als ik ’s avonds uit mijn werk kom, vind ik dat ik best een glas wijn heb verdiend. Ook tijdens het koken vind ik een wijntje lekker, zo voelt het minder als een verplichting. Als mijn dochter na het eten nog even gaat spelen, rook ik een sigaretje en drink ik er nog een glaasje wijn bij. Tot slot drink ik als mijn dochter in bed ligt vaak nog twee of drie glazen wijn.” Al met al drinkt Nora een fles wijn per dag. Daarnaast spreekt ze regelmatig met vrienden in de kroeg af en op verjaardagen van familieleden is het gebruikelijk dat ze een paar glazen wijn meedrinkt. “Ongeveer een jaar geleden merkte ik voor het eerst dat ik ‘s morgens niet vooruit te branden was. Daarnaast kreeg ik steeds meer moeite om me op mijn werk te concentreren. Ik voelde me onrustig en er spookten vervelende gedachten door mijn hoofd. Als oplossing dronk ik zodra ik thuis kwam uit mijn werk een paar glazen wijn.”

Genoeg is genoeg !

Nora voelde zich steeds onrustiger en had steeds meer wijn nodig om te ontspannen. Ook merkte ze dat haar lichamelijke conditie achteruit ging. “Nadat ik meerdere keren in één week een zware kater had en er op mijn werk nog maar weinig uit mijn handen kwam, besloot ik dat het genoeg was. Minderen zonder begeleiding was geen optie voor me, dus ik ben op internet op zoek gegaan naar een instelling bij me in de buurt. De reguliere verslavingszorginstellingen spraken me niet aan, omdat ik er tegenop zag om met personen geconfronteerd te worden die zware verslavingsverschijnselen hebben. Daarnaast vond ik het vervelend om mijn werk te onderbreken voor een afspraak. Virenze Internettherapie wekte mijn interesse omdat ik er meteen terecht kon en omdat de behandeling voornamelijk online is.”

Tijd om na te denken

Nora doorloopt de behandeling Stoppen of minderen met alcohol onder begeleiding van haar persoonlijke behandelaar (een psycholoog). Ze hebben gemiddeld twee maal per week contact. Via het webportaal ‘Mijn Virenze’ maakt Nora oefeningen waarop de persoonlijke behandelaar feedback geeft. Regelmatig bellen ze met elkaar om de oefeningen te evalueren. “Deze manier van werken bevalt me erg goed. Op momenten waarop het mij uitkomt, kan ik vanuit mijn huiskamer de oefeningen doen. Wanneer ik bijvoorbeeld niet weet wat ik moet invullen bij een oefening, dan kan ik er nog eens rustig over nadenken. Op een later tijdstip log ik opnieuw in, om alsnog de oefening te maken. De oefeningen zetten me echt aan het denken over de dingen die ervoor zorgen dat ik ga drinken, ik kan er veel van mijzelf kwijt. Daarnaast vind ik het persoonlijke contact met mijn behandelaar erg stimulerend, zeker op de momenten dat ik dreig terug te vallen in mijn oude drinkpatroon.”

Ik word me meer bewust.

Nora ervaart het deelnemen aan de behandeling als een steuntje in de rug. Ze is bewuster bezig met het drinken en de gevolgen ervan. Ze is erg gemotiveerd om haar probleem aan te pakken. Wanneer haar motivatie even wegzakt, dan zorgt het contact met haar persoonlijke behandelaar ervoor dat ze aan de slag blijft. “Ik wist al wel dat ik teveel dronk en dat het zo niet meer verder kon. Virenze Internettherapie zorgde voor een stok achter de deur. De oefeningen en mijn persoonlijke behandelaar hebben mij geholpen om me bewuster te maken van de oorzaken van het drinken, maar het stoppen heb ik uiteindelijk toch zelf gedaan. Daar ben ik best trots op!”

Ervaringen met Virenze

“Ik kijk anders tegen mensen aan en voel dat ik makkelijker communiceer.”
“Ik denk dat ik het alleen nooit had aangekund.”

Zoek uw vestiging

Met 30 vestigingen in het hele land vind je snel een lokatie in jouw omgeving.