Éen ding ontbrak waardoor ik me nog steeds geen gelukkige vrouw voelde…

Maria (29) is getrouwd en heeft twee kinderen. Ze was bij Virenze Internettherapie in behandeling voor seksuele problemen.

“De afgelopen vijf jaar is er veel veranderd in mijn leven. Voor die tijd studeerde ik in Leiden en was ik lid van een studentenvereniging. Ik leidde een losbandig leven, waarin ik genoot van alle mannelijke aandacht. Toen ontmoette ik Niels, een oude vlam uit mijn geboorteplaats. We vonden een oud dorpshuis, dat we van top tot teen naar onze eigen smaak zijn gaan verbouwen. Vooral Niels ging hier helemaal in op en ik deed mee. Tussen het inbouwen van de badkamer en het stuken door zijn we getrouwd. Ik stopte met de pil, want het zou dan toch nog wel een tijdje duren voordat ik echt zwanger zou raken. Na drie maanden was het al raak. Ik was in verwachting!” “De zwangerschap en de bevalling waren geen pretje. Ik had niet verwacht dat mijn lichaam zo zou veranderen. Ook na de bevalling was het niet meer wat het geweest was. Niels was veel met zijn werk bezig en had weinig aandacht voor mij. We vreeën eigenlijk nooit meer. Ik had er geen zin in en ging alle pogingen van Niels om mij aan te raken uit de weg. Af en toe hadden we tijdens de zwangerschap wel geslachtsgemeenschap, maar ook Niels dacht dat het misschien beter voor het kind zou zijn, als we dat uitstelden tot na de bevalling.”

Opnieuw zwanger

Maria werd tot haar verbazing opnieuw zwanger. Ze had altijd al twee kinderen gewild, dus het kindje was meer dan welkom. Ze was veel thuis met de kleine en haar man was druk bezig met het opzetten van zijn eigen bedrijf. Op sommige momenten miste ze hem, maar daarentegen was ze ook bang om dichtbij hem te komen. De aanblik van haar lichaam ging ze zoveel mogelijk uit de weg; snel douchen, aankleden en vooral niet in de spiegel kijken. “Een jaar na de bevalling was er nog steeds niets verandert in ons seksleven. Af en toe hadden we geslachtsgemeenschap, maar echt genieten deed ik niet meer. De spanning was eraf en het deed zelfs pijn als hij bij mij naar binnen wilde. Op andere momenten was hij te voorzichtig, want er waren wel momenten dat ik wilde. Dat irriteerde me dan weer. Het leek zo geweldig wat we hadden. Binnen no time had ik een super huis, twee gezonde kinderen met mijn jeugdliefde en allebei een eigen bedrijf. Ik kon lekker thuis werken en de oppas kon ieder moment inspringen, waardoor ik af en toe met mijn vriendinnen op stap kon. Eén ding ontbrak waardoor ik me nog steeds geen gelukkige vrouw voelde; de seks met mijn allerliefste.

Ideaal dat ik in mijn eigen tijd en omgeving aan de slag kon !

Na een korte zoektocht kwam Maria bij Virenze Internettherapie terecht. De opzet van de behandeling Seksuele problemen sprak haar erg aan. “Met mijn drukke leven is het ideaal dat ik in mijn eigen tijd en omgeving aan de slag kon. Het was prettig eerst de boel eens op een rijtje te zetten door over mijn klachten en de gebeurtenissen van de afgelopen jaren te schrijven. Mijn partner werd vrij snel bij de behandeling betrokken. Door veel met elkaar te praten over seks en over wat we prettig vinden, heb ik er weer meer zin in. Het is spannend om elkaar op deze manier opnieuw te ontdekken. Het geeft rust dat ik het gewoon kan aangeven wanneer ik niet zoveel zin heb in seks, maar wel tegen elkaar aan wil liggen. Ik had het idee dat mannen altijd geslachtgemeenschap wilden. Ik neem nu meer initiatief om seks te hebben en ik koop af en toe weer eens een leuk lingeriesetje voor mezelf. Ik voel me weer gelukkig!” Maria vond het best hard werken, maar wat haar aantrok in Virenze Internettherapie is dat je van alle gemakken voorzien wordt.

Ervaringen met Virenze

“Na een intensieve training houd ik nu zelfs tijd over!”
“Ik denk dat ik het alleen nooit had aangekund.”

Zoek uw vestiging

Met 30 vestigingen in het hele land vind je snel een lokatie in jouw omgeving.